کد خبر 168729
۳۱ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۳:۱۲
تدوین برنامه تحولی یزد متناسب با مزیت های موجود و با نگاهی عملیاتی، یکی از مهمترین اقدامات مورد پیگیری استان

استاندار یزد در آستانه هفته دولت به اتفاق معاونین و مشاورین استاندار و مدیران کل استانداری با نماینده ولی فقیه و امام جمعه یزد دیدار کرد و به تشریح بخشی از اقدامات انجام شده از زمان استقرار دولت سیزدهم پرداخت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور،  مهران فاطمی در آستانه هفته دولت به اتفاق معاونین و مشاورین استاندار و مدیران کل استانداری با نماینده ولی فقیه و امام جمعه یزد دیدار و به تشریح بخشی از اقدامات انجام شده از زمان استقرار دولت سیزدهم پرداخت.

استاندار یزد در جریان این دیدار با بیان اینکه بنای دولت سیزدهم بر کسب رضایت پروردگار، ولی امر مسلمین؛ رهبر معظم انقلاب اسلامی(مدظله العالی) و مردم گذاشته شده است، گفت: این دولت بدون دامن زدن به حواشی و با وقف تمام وقت خود برای مردم، از تمامی فرصت های در اختیار جهت خدمت رسانی و حل مشکلات و گره های موجود استفاده کرد.
وی با اشاره به آغاز فعالیت خود در مسند استاندار یزد؛ از نخستین روزهای مهرماه سال گذشته، اظهارداشت: با توجه به لزوم برنامه محور بودن، یکی از مهمترین اقدامات مورد پیگیری توسط استان؛ از همان نخستین ماه های آغاز فعالیت، تدوین برنامه تحولی یزد متناسب با مزیت های موجود و با نگاه کاملا عملیاتی، پروژه ای و اقدامی بود.
دکتر فاطمی به تشکیل مرکز راهبردی پیشرفت و عدالت در سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان اشاره و خاطرنشان کرد: ذیل این مرکز، برنامه تحولی استان یزد در 15 محور، در دو فاز و با بهره گیری از مشارکت نخبگان، ذی نفعان و بخش دولتی تعریف شد.
استاندار یزد تصریح کرد: محورهای پانزده گانه تحولی یزد می تواند فصل جدیدی از توسعه و پیشرفت را به روی استان یزد باز کند.
وی در ادامه با اشاره به عدم تعریف برنامه دراز مدت مبتنی بر طرح های اولویت دار در شهرستان ها، اظهارداشت: با پیگیری های انجام شده، به تازگی برنامه تحولی شهرستان های استان نیز با بهره گیری از نقطه نظرات نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی، نخبگان و دستگاه ها تدوین شده که می تواند نوید بخش اقدامات خوبی در سطح شهرستان ها باشد.
استاندار یزد در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه در زمان فعالیت دولت سیزدهم کشور در موج پنجم کرونا قرارداشت، گفت: در آن زمان، درصد پوشش واکسیناسیون قریب به ۱۹ درصد بود اما در ادامه کارهای انجام شده از قبل، اقدامات و تصمیمات خوبی جهت کنترل این ویروس در کشور صورت گرفت.
فاطمی افزود: براساس آخرین آمار بیش از 95 درصد مردم استان دوز اول، حدود 86 درصد مردم دوز دوم، ۴۱/۶درصد  مردم دوز سوم(یادآور اول) و حدود ۳ درصد مردم دوز چهارم (یادآور دوم) کرونا را دریافت کرده اند.
وی با اشاره به اقدامات گسترده دولت جهت اقناع افکار عمومی جهت حضور در مراکز تجمیعی واکسیناسیون و دریافت واکسن، اظهارداشت: در پرتو پیگیری های انجام شده در کشور، شاهد تغییر رنگبندی کرونایی کشور به رنگ آبی و به تبع آن احیای فعالیت های فرهنگی، مذهبی و اجتماعی بودیم.

استاندار یزد در ادامه بهبود وضعیت کشور به لحاظ بیماری کرونا را حاصل تلاش های شبانه روزی کادر بهداشت و درمان، همراهی مردم و اهتمام دولت دانست.
فاطمی در بخش دیگری از سخنانش به تعرضات مکرر انجام شده به خط انتقال آب به یزد؛ در سال های گذشته اشاره کرد و گفت: خوشبختانه با ورود جدی دولت سیزدهم به این مسئله و با پیگیری های استان، برنامه ریزی های لازم در این حوزه انجام و علی رغم تنش های آبی شدید، دیگر تعرضی به خط انتقالی آب نشد.
وی علت اصلی موضوع مذکور را تبدیل مسائل مربوط به آب، به دغدغه اول دولت در سطح معاون اول رییس جمهور دانست و افزود: در این راستا کمیته آبی به ریاست معاون اول رییس جمهور و با حضور ۵ تن از وزرا و استانداران تشکیل و برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت جهت حل تنش های آبی ۴ استان کشور تدوین شد.
استاندار یزد با اشاره به برگزاری ماهیانه جلسات کمیته آب و بررسی آخرین وضعیت اجرای پروژه ها توسط دکتر مخبر، اضافه کرد: خط پدافندی یا اضطراری آب یزد یکی از پروژه های کوتاه مدت استان است که  در فاز نخست قابلیت افزودن ۳۰ میلیون مترمکعب آب به منابع آبی استان را در مواقع اضطراری دارد.
دکتر فاطمی افزود: مبلغ سرمایه گذاری این پروژه  که در مدت سه ماه عملیات اجرایی آن به طول انجامید ۷۰۰ میلیارد تومان است و به زودی و با حضور شخص معاون اول رئیس جمهور افتتاح می شود.
وی از دیگر برنامه های کوتاه مدت آبی مورد پیگیری استان جهت افزایش تاب آوری استان به بیش از ده روز را احداث قریب به ۱۴۰ هزار مترمکعب مخزن در سطح استان عنوان کرد.
استاندار یزد ادامه داد: محصول پیگیری های مستمر استان جهت تامین منابع مورد نیاز جهت انتقال آب از دریا به ایران مرکزی با تاکید بر استان یزد و از طریق واگذاری معدن، در جلسه اخیر کمیته آب مصوب شد و وزارت صمت پس از هفته دولت، مدل اجرایی کار را ارائه کرده و پس از آن عملیات اجرایی پروژه کلید می خورد.
دکتر فاطمی در بخش دیگری از سخنانش به سفر رئیس جمهور به استان اشاره و خاطرنشان کرد: حجم اعتبارات پروژه های مصوب  سفر رئیس جمهور بیش از ۷ هزار میلیارد بود که تاکنون بیش از هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان از اعتبارات به صورت نقد به استان پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه نگاه دولت تکمیل پروژه های نیمه تمام و معطل مانده از سال های گذشته بود، گفت: عمده تعهدات دولت برای سال ۱۴۰۱، قبل از سال ۱۴۰۱ وارد استان شد و اقدامات و فعالیت های لازم در حال پیگیری و انجام است.
استاندار یزد در بخش دیگری از سخنانش حوزه فرهنگ را یکی از حوزه های اولویت دار در فهرست بلند نظام مسائل استان خواند و از افزایش قابل توجه اعتبارات دستگاه های فرهنگی خبر داد.
دکتر فاطمی در ادامه به برنامه ریزی استان جهت تربیت 4000 حافظ قرآن به نیت 4000 شهید استان و نیز اختصاص اعتبارات لازم جهت رونق فعالیت های قرآنی استان اشاره کرد.
وی با اشاره به نگاه ویژه استان به مسائل اعتقادی و ارزشی، خاطرنشان کرد: برنامه ریزی و اعتبارات خوبی جهت توجه به یادمان های شهدا و تقویت سفرهای راهیان نور انجام شده است.
استاندار یزد همچنین با بیان اینکه یکی از رویکردهای مورد اهتمام بنده تقویت ارتباط با نخبگان و برگزیدگان استان است، بیان کرد: علاوه بر برگزاری نشست های متعدد در طول سال، در ماه مبارک رمضان با بیش از ۶۰۰۰ نفر از نمایندگان بخش های مختلف استان دیدار و مسائل آن ها جهت پیگیری، احصاء شد.
دکتر فاطمی در بخش دیگری از سخنانش به بیانات رهبر معظم انقلاب(مدظله العالی) پیرامون اهمیت حوزه خانواده و مسئله جمعیت اشاره کرد و گفت: یکی از محورهای برنامه تحولی استان طرح سامان خانواده است که مسائل مربوط به آن با جدیت در حال پیگیری و اجراست.
وی در ادامه همچنین به نهضت «جمعه های کاری» و سفر به شهرستان ها و حضور در محلات شهر یزد اشاره و خاطرنشان کرد: هدف از این اقدام گفتگوی چهره به چهره با مردم و احصاء مسائل و مشکلات منطقه و در نهایت اتخاذ تصمیات لازم جهت توسعه و تحول مناطق و کاهش دغدغه های مردم است.
استاندار یزد در بخش دیگری از سخنانش به اجرای طرح مردمی سازی و توزیع عادلانه یارانه ها اشاره و استان یزد را بی تنش ترین استان کشور در اجرای این طرح عنوان کرد.
 فاطمی همچنین در ادامه گریزی به اقدامات و فعالیت های دستگاه های استان جهت برگزاری نوروزی متفاوت در یزد زد و اظهارداشت: در نوروز امسال بیش از یک میلیون گردشگر وارد استان شدند و برنامه هایی جهت رعایت ملاحضات فرهنگی استان نیز صورت گرفت.
استاندار یزد در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به دو سیل اخیر یزد و گستردگی ابعاد خسارت این سیل، گفت: در سیل  اول اقدامات لازم پرداخت خسارات سیل و بازگشت زندگی مردم به روال عادی انجام شد.

دکتر فاطمی ادامه داد: در سیل اخیر نیز علی رغم گستردگی سیل، بسیاری از مسائل موجود بدون کمک دولت مرکزی حل شد و آسیب دیدگان از سیل اسکان موقت داده شدند و اکنون درصدد انجام پیگیری جهت ساخت منازل و جبران خسارات وارده به زیر ساخت ها هستیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش به برخی از شاخص های اقتصادی استان اشاره و خاطرنشان کرد: برای نخستین بار در طول ۱۰ سال GDP (تولید ناخالص) استان به بالای ۲ درصد رسید و نرخ رشد اقتصادی استان در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۹، رشد ۵.۱۳ درصد را تجربه کرد و در جایگاه هفتم کشور قرارگرفت.
استاندار یزد ادامه داد: براساس گزارش های مرکز آمار کشور نرخ مشارکت اقتصادی استان یزد در سال ۱۳۹۹، ۴۵.۲ درصد بود و دومین استان کشور بودیم اما در سال ۱۴۰۰ با رقم ۴۷.۸ درصد، اولین استان کشور به لحاظ بالاترین میزان این شاخص شد.
به گفته وی نسبت اشتغال در سال 1399 ، ۴۰.۲ درصد و ششمین استان کشور بودیم اما در سال ۱۴۰۰ این شاخص به عدد ۴۲.۱ رسید که بالاترین نرخ اشتغال کشور بود.
استاندار یزد یادآور شد: نرخ بیکاری استان نسبت به بهار سال گذشته ۴ پله کاهش یافت و بیشترین کاهش نرخ بیکاری مردان در بهار ۱۴۰۱ متعلق به استان یزد بوده است.
وی اظهار داشـت: نرخ بیکاری افراد ۱۵ تا ۲۴ سال در بهار ۱۴۰۰، ۳۲.۳ درصد بود و در بهار ۱۴۰۱، به رقم ۲۲.۸ درصد کاهش یافت؛ همچنین نرخ بیکاری ۱۸ تا ۳۵ سال نیز در بهار ۱۴۰۰ ، ۲۲.۱ و در بهار ۱۴۰۱ به عدد ۱۵.۷ درصد رسید.
استاندار یزد در بخش دیگری از سخنانش به گلایه های مردم از وضعیت حمل و نقل ریلی و هوایی علی رغم برخورداری از زیرساخت های مناسب اشاره کرد و گفت: در پرتو رایزنی های انجام شده با شرکت پروازی ماهان، یک پرواز بیس یزد شده که این پرواز، منظم ترین پرواز استان است.
دکتر فاطمی اظهارداشت: پیگیری های متعددی جهت تاسیس یک شرکت پروازی معتبر به نام یزد و برای یزد انجام شده که ماحصل آن راه اندازی شرکت پروازی یزد تحت عنوان "یزد ایر ایران" با سرمایه ۹۰۰ میلیارد تومان"، در مهرماه خواهد بود.
استاندار یزد ادامه داد: با تاسیس این شرکت می توانیم علاوه بر پوشش سفرهای داخلی، سفرهای کوتاه برد خارجی نیز پوشش داده می شود.
وی در بخش پایانی سخنانش به ارائه پیشنهاد طرح بورسیه شغلی دانشجویان در واحدهای تولیدی و صنعتی، توسط استان به منظور جذب داوطلبان زبده و نخبه استان در واحدهای تحقیق و توسعه و ماندگاری آن ها در استان اشاره کرد و گفت:  در فاز اول دویست سهمیه برای طرح مذکور در دفترچه سازمان سنجش تعریف شد که پس از گزینش توسط صنعت، صنایع دوره های مهارتی برای آن ها برگزار و به نوعی ارتباط دانشگاه و صنعت تقویت می شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha